Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt.
1031 Budapest, Záhony u. 7.

Útmutató a menü használatához

Osztott képernyő választása esetén (ld. Beállítások) menü a képernyő bal oldalán folyamatosan jelen van. A beállítás előnye, hogy így a rendszer valamennyi szolgáltatása kényelmesen elérhető, mert az eredmények a jobb oldali ablakban jelennek meg.

Ha az egyoldalas megjelenítést választotta, akkor a menü az egész képernyőt elfoglalja. Az adott funkció végrehajtása után a böngésző visszalépés funkciójával térhet vissza a legutoljára használt menüponthoz, vagy a böngésző frissítés funkciójával rögtön a menü elejére ugorhat.

A menü a szolgáltatásokat jellegük szerint csoportosítva jeleníti meg:

Menü
Cégkeresés
Ügyfélszolgálat
Cégfigyelő
Útmutatók
Beállítások

Az egyes menüpontokat kiválasztva azok "kinyílnak", azaz megjelennek azok a funkció csoportok és/vagy funkciók, amelyek a kiválasztott menüponthoz tartoznak. Amennyiben az adott menüpont "kinyílik", a vele azonos szinten található többi menüpont "becsukódik" annak érdekében, hogy a menü sáv mindig áttekinthető legyen, és lehetőség szerint ne kelljen a görgető sávot használni, ami megnehezíti a menü használatát. A kiválasztott menüpontot piros szín emeli ki:

Menü
Cégkeresés
          Cégjegyzékszám szerint
          A cég elnevezése szerint
          Székhely szerint
          Adószám szerint
          Természetes vagy jogi személy szerint
          Névlista
          Árajánlatok
Ügyfélszolgálat ...

A menüben kiválasztható funkciók egy része nem kíván további adatmegadást. Ezek eredménye a menüpontot kiválasztva azonnal megjelenik.

Amennyiben olyan menüpontot választ ki, amelyhez a kiválasztott funkció számára további adatokat kell megadni, a kiválasztott menüpont alatt megjelenik az adatok megadására szolgáló ablak:

Menü
Cégkeresés
          Cégjegyzékszám szerint
          A cég elnevezése szerint
          ...
Adatok megadása
Cégjegyzékszám: - -
.
Javasoljuk, hogy az adatok azonnali lekérése előtt kérjen árajánlatot!

Adja meg az adatokat, majd indítsa el a funkció végrehajtását.

Azok a funkciók, amelyek végrehajtására Önnek nincs joga, nem jelennek meg a menüben.

Vannak olyan funkciók, szolgáltatások, amelyek engedélyezettek az Ön számára, de végrehajtásuk különleges feltételekhez kötött. A disztribútor például saját nevében kérhet le cégadatokat, de valamely felhasználója nevében nem. Így ha kijelöl egy felhasználót, akkor a kijelölés idejére cégadatokat nem kérhet le. Az adott körülmények között nem választható menüpontok világosabb színnel jelennek meg a menüben:

Felhasználó
Gipsz Jakab(Rendelkezésére áll: 0.00 HUF)
Visszatérés a bejelentkezési adatokhoz
Felhasználó kijelölés
Menü
Cégkeresés
Ügyfélszolgálat
Cégfigyelő
Útmutatók
Beállítások

A fenti példában a disztribútor kiválasztott egy felhasználót. A Cégkeresés menüpont nem érhető el, mert a disztribútor nem kérdezhet a felhasználó nevében. Nem láthatja annak cégfigyeléseit, és nem változtathatja meg a felhasználó egyéni beállításait sem.


Microsec adattovábbító szolgáltató