Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt.
1031 Budapest, Záhony u. 7.

Útmutató a rendszer használatához

A rendszer beállításoktól függően osztott képernyővel vagy egyoldalasan jelenik meg. Az alapértelmezés az osztott képernyő.

A Menü osztott képernyő választása esetén a képernyő bal oldalán lévő menü sávban folyamatosan a képernyőn van, az egyes funkciók eredménye pedig a jobb oldali eredmény ablakban jelenik meg. Így a rendszer valamennyi szolgáltatása kényelmesen elérhető.

Ha az egyoldalas megjelenítést választotta, akkor a képernyőn vagy a menü, vagy a kiválasztott funkció eredménye látható.

Bejelentkezés

A rendszer indításakor, amikor a felhasználó még nem jelentkezett be, a menüből csak az Útmutatók érhetők el. Amennyiben nem csak útmutatókat szeretne olvasni, be kell jelentkeznie a rendszerbe. Ehhez használja a menü tetején megjelenő ablakot:

Belépés
Bejelentkezés

Amennyiben rendelkezik bejelentkezési névvel és jelszóval, kattintson a Bejelentkezés feliratra, és jelentkezzen be a rendszerbe.

Kijelölt felhasználó

Bejelentkezés után a menü tetején megjelenek a bejelentkezett felhasználó adatai: neve és a számlázó rendszerben rendelkezésére álló összeg.

Felhasználó
Gipsz Jakab(Rendelkezésére áll: 0.00 HUF)
Felhasználó kijelölés

Ha a bejelentkezett felhasználónak nem lehetnek munkatársai vagy ügyfelei, akkor számára a "Felhasználó kijelölés" nem jelenik meg.

Ha a bejelentkezett felhasználónak lehetnek munkatársai vagy ügyfelei, akkor lehetősége van felhasználót kijelölni.

Figyelemfelhívás! Az Ügyfélszolgálat szolgáltatásai minden esetben a kijelölt felhasználóra és a felhasználó kiválasztott folyószámlájára hajtódnak végre!

Menü

A rendszer funkciói, szolgáltatásai a menüből indíthatók el. A menü több szintű, és a szolgáltatásokat jellegük szerint csoportosítva, logikus rendben mutatja meg.

Amennyiben a szolgáltatáshoz vagy funkcióhoz adatok megadására van szükség (például cégjegyzékszám szerinti keresésnél a cégjegyzékszám, számlakivonat kérésénél a hónap, stb.), akkor az adatok megadására szolgáló ablak is a menübe beékelődve jelenik meg.

Eredmény ablak

A rendszer szolgáltatásainak eredménye (kiadmányok, kimutatások) illetve a karbantartó funkciók képernyői a - osztott képernyő választás esetén - az eredmény ablakban jelennek meg.

Figyelemfelhívás! Amennyiben az eredmény ablak tartalmát szeretné kinyomtatni, ne a böngésző Nyomtatás menüpontját használja, mert az csak a fejlécet fogja nyomtatni! Az egér jobb gombjával kattintson az eredmény ablakra, majd az ott megjelenő Nyomtatás funkcióval indítsa el a nyomtatást!


Microsec adattovábbító szolgáltató