Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt.
1031 Budapest, Záhony u. 7.

Útmutató a beállításokhoz

A Beállítások menüpontban lehetősége van az alapértelmezett beállítások módosítására. Jelenleg a következő beállítások vannak:

Menü
...
Beállítások
Adatok megadása
Megjelenés: képernyő.
Számlázás: kérek.
Kiadmány: kérem,
                    böngészőben.
Iratjegyzék: sorrendben.

Válassza ki azokat a beállításokat, amelyek a legjobban illeszkednek az Ön munkájához.

Megjelenés

A rendszer megjelenhet osztott képernyőn vagy egyoldalasan.

A Megjelenés-Osztott képernyő választása esetén a képernyőn látható bal oldali sávban folyamatosan a menü látható, az eredmények pedig a jobb oldali ablakban jelennek meg. A beállítás előnye, hogy a rendszer valamennyi szolgáltatása kényelmesen elérhető, de használata kis felbontású monitor esetén kényelmetlen lehet az Ön számára.

Amennyiben az Ön monitorának felbontása mellett nem kényelmes az osztott képernyő használata, akkor válassza az egyoldalas megjelenítést. Ha az egyoldalas megjelenítést választotta, akkor a menü az egész képernyőt elfoglalja. Az adott funkció végrehajtása után a böngésző visszalépés funkciójával térhet vissza a legutoljára használt menüponthoz, vagy a frissítés funkcióval a rögtön a menü elejére ugorhat.

Az osztott képernyő használata kényelmesebb, de kis felbontású monitoron nehézkes lehet. Amennyiben az Ön monitorának felbontása mellett nem kényelmes az osztott képernyő, válassza az egyoldalas megjelenítést.

Számlázás (árajánlat kérés)

A cégnyilvántartás adatai alapján készülő kiadmányok térítéskötelesek. A kiadmányok lekérése előtt Önnek választania kell, hogy azonnal a kiadmányt kéri, vagy először csak az árajánlatot.

Ön a Beállítások-Számlázás menüpontban kiválaszthatja, hogy az adatok azonnali lekérése, vagy árajánlat készítése legyen az alapértelmezett beállítás. Természetesen amennyiben kívánja, az alapértelmezett választást bármelyik kiadmány lekérése előtt felülbírálhatja.

Kiadmányok megjelenése

A Beállítások-Kiadmányok menüpontban két funkció alapértelmezett beállítására van lehetősége. A kiadmányok lekérése előtt választania kell, hogy a kiadmányt elektronikusan aláírva, vagy elektronikus aláírás nélkül kéri-e.

A menüpontban megadhatja, hogy elektronikusan aláírt, vagy aláírás nélküli kiadmányok készítése legyen az alapértelmezett beállítás. Természetesen amennyiben kívánja, az alapértelmezett választást bármelyik kiadmány lekérése előtt felülbírálhatja.

Amennyiben Ön osztott képernyőt használ, lehetősége van arra, hogy a kiadmányok ne az eredmény ablakban, hanem új böngésző ablakban jelenjenek meg. Ennek megvan például az az előnye, hogy az új böngészőben a böngésző nyomtatás menüpontjából a kiadmányt a menü sáv nélkül, közvetlenül ki tudja nyomtatni. (Az eredmény ablakban megjelenő kiadmányt is ki tudja a menü sáv nélkül nyomtatni, ha az egér jobb gombjával rákattint a kiadmányra, majd az ott megjelenő menüből nyomtat.) Ugyanakkor hátrányként jelentkezik, hogy az új böngésző ablakot külön be kell zárnia a kiadmány megtekintése után.

Az iratjegyzék megjelenítése

A Beállítások-Iratjegyzék menüpontban megadhatja, hogy az iratjegyzéket növekvő, vagy csökkenő sorrendben kívánja megtekinteni. Az iratjegyzékben - hasonlóan a cégadatokat tartalmazó kiadmányokhoz - az egyes iratok a sorszám szerint növekvő sorrendben jelennek meg, így a legutoljára érkezett irat lesz a lista végén. Amennyiben Önt általában a legutolsó változások érdeklik, válassza azt, hogy a rendszer az iratjegyzéket csökkenő sorrendben kéri.


Microsec adattovábbító szolgáltató